KERSTMUSICAL

Om Kerst 2020 niet zomaar voorbij te laten gaan, hebben de christelijke kinderkoren ‘Laudate Deum’ uit Sliedrecht en ‘Jonge Klanken’ uit Molenaarsgraaf een kerstmusical opgenomen. Dat gebeurde op een boerderij in Brandwijk. De opnamen waren dus buiten Sliedrecht, maar werden gedurende twee dagen geregistreerd door vrijwilligers van de Sliedrechtse lokale omroep MerweRTV.

Met ontzettend veel plezier en enthousiasme zongen de kinderen de liederen in. Zittend op strobalen en bibberend van de kou. Maar ze hielden vol. Net als de dirigentes, muzikanten, toneelspelers en cameramannen. Een kerstmusical zoals andere jaren behoorde door de coronamaatregelen niet tot de mogelijkheden.

Nadat het script was geschreven, de liederen geoefend en een mooie locatie was gevonden gingen de opnames van start. Locatie was de boerderij van de familie Boele.

“Immanuel, God dichtbij’ is de titel van de musical film. Een mooie boodschap in een tijd waarin afstand houden een dringend advies is”, zegt initiatiefnemer Rianne Stouten.

Tekst gaat verder onder video

Bereik
Een oud stalletje en een echte ezel maakten het decor op de boerderij compleet. Wat begon als een mooi plan is volgens Stouten geëindigd met een prachtige film. Stouten wil veel mensen zien te bereiken met de film. “Het doel van de kinderkoren is om het geweldige kerstverhaal met zoveel mogelijk mensen te delen. De verzorgingshuizen in de omgeving zijn benaderd evenals verschillende basisscholen. Zij verspreiden de film onder bewoners en leerlingen”, legt Stouten uit. Dat er geen concerten gegeven kunnen worden in kerken is volgens Stouten jammer.